Bloedprop verwijderd uit longen Williams

Jeffrey

Bij de Amerikaanse tennisster Serena Williams is vandaag een bloedprop uit haar longen verwijderd. Dat heeft haar woordvoerster Nicole Chabot vandaag bevestigd. De longembolie werd vorige week bij de voormalige nummer één van de wereld geconstateerd.

De tennisster is inmiddels weer thuis, maar doktoren houden haar nauwlettend in de gaten, zodat eventuele complicaties kunnen worden voorkomen. Williams speelde al sinds juli 2010 geen enkele wedstrijd meer, onder meer vanwege een slepende voetblessure.

"Dit is extreem zwaar, beangstigend en teleurstellend geweest", schreef Williams in een persverklaring. "Maar op dit moment gaat het beter met me. Ik ben thuis en werk er samen met mijn doktoren aan om alles onder controle te houden. Ik ben ervan overtuigd dat ik weer snel gezond zal zijn, maar ik bid dat ik dit alles snel achter me kan laten."

De 29-jarige tennisster heeft geen idee hoe lang ze nodig voor de revalidatie, maar keek toch alweer voorzichtig optimistisch naar de toekomst: "Ik hoop bij het begin van de zomer weer terug te zijn, maar ik kan geen enkele belofte doen", schreef ze. "Hoe dan ook, mijn belangrijkste doel is om weer helemaal gezond te worden."

Bloedprop verwijderd uit longen Williams
Bloedprop verwijderd uit longen Williams (Foto: ANP)