[FA Cup] Arsenal, Manchester City moeiteloos door

Niels (DerMeister)

Arsenal heeft zich vanavond gerevancheerd tegen Leyton Orient en zich bij de laatste acht geschaard in de FA Cup. Bijna twee weken terug kwam de Premier League-ploeg op bezoek bij Orient niet verder dan 1-1. In het eigen Emirates Stadium werd de derdeklasser met 5-0 verslagen. Ook Manchester City bereikte de kwartfinales van de FA Cup door met 3-0 van Aston Villa te winnen.

Al binnen zeven minuten opende Marouane Chamakh de score voor Arsenal. Nicklas Bendtner, de vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, was vervolgens driemaal trefzeker, waaronder één penalty, en schoot daarmee Arsenal definitief in veilige haven. Een kwartier voor tijd bepaalde Gael Clichy de eindstand op 5-0.

Manchester City drong ten koste van Aston Villa door tot de laatste acht. Zonder Nigel de Jong in de basis wonnen The Citizens in eigen huis makkelijk met 3-0. Yaya Touré, Mario Balotelli en David Silva waren verantwoordelijk voor de treffers. In de kwartfinale neemt City het op tegen Reading. Arsenal wacht een ware kraker. Zij mogen namelijk richting Old Trafford om de confrontatie aan te gaan met Manchester United.