Ibrahimovic steekt Toivonen hart onder de riem

Stefan (sportfreak)

Zlatan Ibrahimovic heeft Ola Toivonen een hart onder de riem gestoken. De spits van AC Milan wuift de streken van zijn landgenoot weg.

"In het topvoetbal moet je grenzen opzoeken", aldus Ibrahimovic in Voetbal International. "Als verdedigers intimiderend te werk gaan, hoor je er niemand over. Als een aanvaller dat doet, begint iedereen te klagen. Dat irriteert me mateloos. In elke ploeg heb je een paar etters nodig. Als Ola dat bij PSV is, juich ik dat toe. Over het algemeen zijn dit soort spelers echte winnaars en die zijn onmisbaar voor elk elftal."

Toivonen werd deze week voor vier wedstrijden geschorst nadat hij in de wedstrijd tegen Ajax een elleboogstoot uitdeelde aan Jan Vertonghen. Een week eerder kwam Toivonen ook al in opspraak toen hij tegen NAC op de voet van Nemanja Gudelj ging staan.

"Als Nederland op z'n kop staat als Ola bewust op iemands tenen trapt, zegt dat meer over Nederland dan over hem. Hij moet er de volgende keer maar voor zorgen dat niemand het ziet, ik hoop dat hij zich zo blijft ontwikkelen. Dan worden wij er bij Zweden beter van", aldus Ibrahimovic.