Torres: "Ik heb vertrouwen in mezelf en het team"

Olga Kroeders

Fernando Torres kan sinds zijn komst van Liverpool naar Chelsea nog niet overtuigen, maar de spits weet wat hij kan. "Het is essentieel om te weten hoe je team speelt. Je moet dan kijken hoe je jezelf in dat team kan aanpassen", zei Torres op de clubsite van Chelsea.

"Aanpassing heeft altijd tijd nodig. Als je eenmaal door hebt hoe het spel gespeeld wordt, dan gaat het makkelijker. Het is daarin belangrijk dat je op meerdere posities uit de voeten kan als aanvaller", verklaart de spits.

Torres was bij Liverpool de enige spits, maar bij Chelsea heeft hij twee aanvallers naast zich staan. "Wanneer je een topspeler wilt zijn, moet je in alle soort systemen kunnen spelen. Bij Chelsea zal ik vaker op andere posities moeten spelen. Ik ben daar klaar voor. Ik speel waar de trainer mij opstelt, maar ik weet ook dat er veel concurrentie is in de aanvalslinie."

De Spanjaard gelooft in zichzelf en weet dat hij ook bij Chelsea kan slagen. "Je moet in jezelf geloven, anders heeft het geen zin om naar Chelsea te komen. Ik heb vertrouwen in mezelf en in het team dat het goed gaat komen. Het team heeft me vanaf de eerste dag goed opgevangen. Het was net als een eerste schooldag: je bent toch wat verlegen, maar de atmosfeer was goed."