Artis: verzin naam voor nieuw olifantenjong

Redactie

Bezoekers van Artis mogen de naam verzinnen van een nieuw olifantje. De Amsterdamse dierentuin verwacht in juni voor de derde keer in zijn geschiedenis de geboorte van een olifantenjong. Op de website van Artis staat een oproep.

Artis heeft een prijsvraag uitgeschreven waarbij het publiek een nieuwe naam mag bedenken voor het nieuwe jong van Thong Tai. De winnaar van de prijsvraag mag als een van de eersten op kraambezoek bij moeder en kind en de andere olifanten in Artis.

De naam voor het jong moet aan twee voorwaarden voldoen. De naam moet voorkomen in Zuidoost-Azië, het leefgebied van de Aziatische olifant. Verder moet het een naam zijn die zowel voor een jongen als een meisje te gebruiken is. Het geslacht van het nieuwe olifantje kan pas na de geboorte worden vastgesteld.

Thong Tai kreeg in augustus 2005 een dochter, Yindee. In januari 2009 kwam een tweede nakomeling. Dat jong was te vroeg geboren en overleed een dag na de geboorte. Thong Thai is de enige olifant die in de Amsterdamse dierentuin jongen op de wereld heeft gezet.


Artis: verzin naam voor nieuw olifantenjong (Foto: Novum)