Ontwikkelaars Minecraft onthullen nieuwe game

Redactie

Hoewel Minecraft nog niet is afgerond, zijn de ontwikkelaars van de creatieve overlevingsgame bezig met een tweede spel. Scrolls wordt een virtueel, strategisch bordspel waarbij spelers kaarten moeten inzetten om hun tegenstander te verrassen. Markus Persson en Jakob Porser van gamestudio Mojang onthulden Scrolls dinsdag tijdens de Game Developers Conference 2011 in San Francisco.

Op de officiële website laat Perser, hoofdontwerper voor het spel, weten dat Scrolls al vijf jaar in productie is. Naast strategie en tactiek zou de speler geluk nodig moeten hebben om te kunnen winnen. "Je hebt invloed op de strijd door je wapentuig aan te passen en te ontwikkelen", geeft Porser aan op de website.

Minecraft draait ook om het aanpassen van de spelwereld in een poging te overleven. Persson heeft het spel eigenhandig gemaakt, maar de game is nog niet afgerond. Door het succes van de game in de voorverkoop heeft de Zweedse game-ontwikkelaar genoeg geld verdiend om Mojang op te kunnen richten.

Toen Persson de game tijdens de ontwikkeling te koop aanbood aan geïnteresseerde gamers bleek het spel een groot succes te zijn. Gamers die het spel kopen tijdens de ontwikkeling krijgen niet alleen korting, maar kunnen ook invloed uitoefenen op het productieproces door de makers te voorzien van commentaar. Inmiddels is Minecraft bijna anderhalf miljoen keer verkocht voor tien tot vijftien euro. Zodra de game volledig is afgerond, moet het twintig euro kosten.