McLaren-rijders: "Auto heeft te weinig downforce"

Peterselieman

McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button zijn nog niet te spreken over hun Formule 1-bolide voor dit seizoen, de MP4-26. De bolide is opvallend, maar door het gebrek aan downforce kan deze nog niet echt snel worden genoemd.

"De auto uit 2009 was verschrikkelijk omdat de wagen door bochten sprong op drie wielen, blokkeerde en geen downforce had. De MP4-26 blokkeert niet, springt niet op drie wielen en rijdt vrij lekker, beter dan de bolide van vorig jaar. Het enige probleem is de downforce, dat voelt zwak aan. Hopelijk krijgen we voor de eerste race nog wat extra neerwaartste druk," zei Hamilton.

Ook Button kende problemen. "Mijn eerste reactie na de eerste rit met de MP4-26 was niet dat we iedereen weg zouden blazen. Niemand zal dat gevoel gehad hebben omdat de auto's minder downforce hebben en de banden werken compleet anders dan het rubber van vorig jaar. Maar niets maakt me echt bang op een negatieve manier, we hebben veel ruimte voor verbetering bij deze auto door middel van de set-up," zei de wereldkampioen van 2009.

Button liet zich eerder tegen Autosport al uit in soortgelijke bewoordingen. Hij wijst er nogmaals op dat de auto in eerste instantie met betrouwbaarheidsproblemen kampte en dat er daardoor pas laat kilometers gemaakt konden worden. "We hebben nog vier testdagen en hopelijk loopt alles dan soepel, leggen we veel ronden af en kunnen we de basis verbeteren. Er valt nog veel uit de MP4-26 te persen omdat we nog niet veel tijd met deze auto hebben doorgebracht, maar we hebben geen idee waar we staan ten opzichte van de concurrentie."