Rosberg wint Trofeo Lorenzo Bandini

Peterselieman

Mercedes Grand Prix-coureur Nico Rosberg is winnaar geworden van de Trofeo Lorenzo Bandini. Deze prestigieuze prijs zal op 5 juni uitgereikt worden in Brisighella, de plaats waar Bandini vandaan kwam.

De prijs is vernoemd naar Lorenzo Bandini, een talentvolle Italiaanse coureur die in 1967 tijdens de Grand Prix van Monaco om het leven kwam. De inwoners van Brisighella hebben om stil te staan bij de dood van Bandini 25 jaar later de prijs in het leven geroepen. De coureur die de meeste toewijding en inzet toont krijgt de prijs uitgereikt. Er wordt niet gekeken naar de prestaties, maar naar hoe deze tot stand zijn gekomen.

De weduwe van Bandini reikte de prijs oorspronkelijk uit tijdens de Grand Prix van San Marino, maar nadat deze race van de kalender is verdwenen werd de uitreiking naar de zomer verplaatst. Rosberg zal om de prijs in ontvangst te nemen met een Mercedes Formule 1-auto of de safety car vanaf het hoofdkwartier van Toro Rosso in Faenza vertrekken om de twaalf kilometer naar Brisighella af te leggen.

Rosberg bevindt zich met het krijgen van de Trofeo Lorenzo Bandini in goed gezelschap, want vorig jaar won Lewis Hamilton deze, terwijl in 2009 de prijs naar Sebastian Vettel ging. Een jaar eerder kreeg Robert Kubica de prijs overhandigd.