Boerrigter is toe aan een stap omhoog

Olga Kroeders

Derk Boerrigter heeft Ajax nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. De speler van RKC Waalwijk neemt het donderdagavond tegen de Amsterdammers op in de halve finale van de KNVB-beker. Hij speelde tussen 2005 en 2007 voor de Amsterdammers. Hoewel de linksback van RKC Waalwijk destijds niet slaagde, heeft hij Ajax nog altijd niet uit zijn hoofd gezet.

"Achteraf moet je misschien stellen dat ik op te jonge leeftijd naar Ajax ben gegaan. Ik was achttien jaar, maar meer een jongetje dan een kerel. Je ziet spelers van een jaar of zestien met een ongelooflijke borstkas. Die had ik nog niet", zegt hij tegen De Telegraaf over zijn tijd in Amsterdam.

"En qua mentaliteit had ik het ook zwaar", vervolgt hij. "Ik liet me afbluffen en de kaas van het brood eten. Uiteindelijk leerde ik voor mezelf opkomen, ben ik geestelijk en lichamelijk een man geworden. Maar Ajax had al de beslissing genomen me aan Haarlem te verhuren."

Martin Jol wilde de 24-jarige speler eind 2010 terughalen, vertelt Boerrigter. "Maar tot een transfer kwam het helaas niet. Vervelend, omdat ik voor mijn gevoel echt aan een stap hoger toe ben. Komende zomer moet het echt gebeuren. De club kan niet heel veel voor me vragen, want ik heb dan nog maar een contract voor één jaar en financieel is het hier geen vetpot."

Morgen heeft Boerrigter het ideale podium om zich in de kijker van de Eredivisie te spelen. Hij kijkt uit naar het duel. "Ik heb er zin in, maar ben natuurlijk wel afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt. Ik neem aan dat Ajax ons onder druk zal zetten. En als ik alleen maar ballen op de 'eigen zestien' wegschiet, zal ik weinig indruk maken."