[FA Cup] Reading stunt tegen Everton

Jeffrey

Reading heeft voor een sensatie gezorgd door Everton uit de FA Cup te stoten. Matt Mills zorgde in de eerste helft voor de enige treffer van het duel: 0-1.

Reading, normaliter acterend op het tweede niveau in Engeland, toonde zich een taaie opponent in Liverpool. Everton kreeg geen moment grip op de tegenstander en keek naar 25 minuten spelen zelfs tegen een achterstand. Matthew Mills brak de ban met een prima treffer na een afgeslagen corner: 0-1.

De ploeg van David Moyes had in de vorige ronde op zijn beurt gestunt door na een replay en strafschoppen Chelsea te verslaan. Het was echter niet voldoende om ook Reading zijn wil op te leggen. De club uit de Championship speelde stug en liet Everton niet aan voetballen toekomen.

Dat recept was succesvol, want ook na een lang slotoffensief van The Toffees bleef de 0-1 op het scorebord staan. Opvallend was dat alleen Leon Osman een échte kans kreeg voor Everton, maar de doelman redde uitstekend. Reading stoot derhalve door tot de kwartfinale van de FA Cup. Everton moet zich richten op de Premier League.