'Tarantino werkt aan spaghettiwestern met Waltz'

Martijn van Veen

Regisseur Quentin Tarantino wil een spaghettiwestern maken met Inglourious Basterds-ster Christoph Waltz in de hoofdrol. De Italiaanse acteur Franco Nero heeft ook een rol in de film. Dat zegt Nero tegen de Italiaanse filmsite Movieplayer.

Nero is enthousiast over het project. "De film heet The Angel, The Bad And The Wise en is een eerbetoon aan Sergio Leone", aldus de acteur. De film zit vol actie en humor en heeft een "geweldig plot". Leone maakte in de jaren zestig beroemde westerns, zoals The Good The Bad and The Ugly, die hij opnam in Italië en Spanje. Nero speelde in veel spaghettiwesterns.

Volgens de Italiaanse acteur werken ook Keith Carradine en Treat Williams aan de film. Waltz won vorig jaar een Oscar voor zijn rol als SS-officier in de Tarantino-film Inglourious Basterds. De Oostenrijkse acteur is binnenkort te zien in het circusdrama Water for Elephants.

Tarantino werkt momenteel aan de derde Kill Bill-film. Hij heeft eerder al aangegeven een western te willen maken over de slavernij in Amerika.


'Tarantino werkt aan spaghettiwestern met Waltz' (Foto: Novum)