Glock kampt met acute blindedarmontsteking

Peterselieman

Het lijkt er op dat Marussia Virgin-coureur Timo Glock de laatste wintertest in Barcelona aan zich voorbij moet laten gaan. De Duitse Formule 1-coureur kampte namelijk met een acute blindedarmontsteking en heeft gisteren in Zwitserland hiervoor een operatie ondergaan.

De operatie is succesvol verlopen en Glock zal aan de start van de Grand Prix van Australië kunnen verschijnen, maar of hij op tijd fit is voor de wintertest in Barcelona is nog maar de vraag. De test staat van 9 tot en met 12 maart op het programma.

"Timo is geopereerd omdat hij werd getroffen door een acute blindedarmontsteking. De ingreep was een routineklus en Timo is nu herstellende in een ziekenhuis in Zwitserland. Naar verwachting moet hij daar nog 24 uur blijven. Om volledig en snel te herstellen, is het voor Timo waarschijnlijk beter niet te testen in Barcelona," zei teambaas van Marussia Virgin Racing John Booth.

Mocht Glock niet kunnen testen in Spanje dan lijkt tweede rijder Jerôme d'Ambrosio alle vier dagen voor zijn rekening te gaan nemen.