Red Bull legt Infiniti als sponsor vast

Peterselieman

Red Bull Racing heeft met Infiniti een grote sponsor voor de Formule 1 binnengehaald. Het logo van het premiummerk van Nissan zal de komende twee jaar groot op de bolides van de Oostenrijkse renstal te zien zijn.

De BBC meldde gisteren dat bij Red Bull de motoren van Renault omgedoopt zouden worden tot Infiniti, maar vooralsnog is hier geen sprake van en zijn de logo's van beide bedrijven op de bolide aanwezig. Infiniti zal mogelijk wel technisch partner worden van Red Bull. Hiertoe wordt in eerste instantie een technische samenwerking met Renault opgestart.

Infiniti is in 1989 door Nissan opgericht om in de Verenigde Staten de concurrentie aan te gaan met de premiummerken van Toyota (Lexus) en Honde (Acura). Nu is het volgens het Japanse bedrijf tijd om ook in de rest van de wereld meer naamsbekendheid te krijgen. "We willen zowel ons netwerk als ons gamma uitbreiden. De Formule 1 biedt een ongeëvenaard platform om beide ambities wereldkundig te maken," zei vice-president van Infiniti Andy Palmer.