Catherine richt zich toch op het westen

Redactie

Het puzzelavontuur Catherine wordt toch uitgegeven in de Verenigde Staten. Vorige week maakte de Japanse game-uitgever Atlus nog bekend niet de intentie te hebben het spel naar Europa of de VS te brengen. Atlus heeft nu toch de Amerikaanse release op de officiële website bevestigd voor de zomer.

Atlus beschikt niet over een kantoor in Europa. Spellen van Atlus worden doorgaans door verschillende uitgevers in Europa gedistribueerd. Het is nog niet bekend of de game voor de Xbox 360 en Playstation 3 daadwerkelijk naar Europa komt.

In de eerste week zijn er in Japan 140 duizend exemplaren van de Playstation 3-versie van Catherine verkocht. Hiermee staat het spel op de eerste plaats van de Japanse verkooplijst. De Xbox 360-versie staat met 21 duizend verkochte exemplaren op de zevende plaats.

Het verhaal gaat over ene Vincent die nachtmerries krijgt nadat hij de beeldschone Catherine heeft ontmoet. Meerdere jongemannen zijn recentelijk overleden in hun slaap en Vincent denkt dat soortgelijke nachtmerries iets te maken hebben met hun dood. Vincent moet kiezen tussen de verleidelijke Catherine en verloofde Katherine.


(Foto: Novum)