Mertens: "Ik denk dat ik goed bij Ajax zou passen"

André

Dries Mertens zag in januari een transfer naar Ajax afketsen. De Belgische buitenspeler hoopt nu op een overstap in de zomer.

Na het vertrek van Urby Emanuelson (AC Milan) en Luis Suárez (Liverpool) was Ajax op zoek naar een aanvallende versterking. De Amsterdammers kwamen uit bij onder meer Dries Mertens. Utrecht vroeg echter acht miljoen euro voor de international, een prijs die Ajax te gortig vond.

Tegenover NUsport laat Mertens weten dat hij nog altijd hoopt op een transfer naar Amsterdam. Hij vindt zichzelf namelijk goed in de ploeg van Frank de Boer passen. "Van de week was ik bij Ajax-Anderlecht. Daar zag ik dat Ajax een mooi team heeft. Ze spelen het aanvallende voetbal dat ik graag speel. Ik denk dat ik er goed zou passen", stelt Mertens.

Boezemvriend Nacer Chadli denkt dat het wel goed komt met Mertens. "Ik weet dat Dries naar Ajax wil, maar vind dat hij beter past bij een goede Spaanse club. Eentje waar veel beweging in het spel zit. In de Primera División draait alles om techniek. Als ik Barcelona zie spelen, denk ik: daar past Dries prima tussen", vertelt Chadli aan het weekblad.