Alonso hekelt de vele pitstops in 2011

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso is er niet blij mee dat de nieuwe Pirelli-banden dit seizoen in de Formule 1 zullen leiden tot veel meer pitstops. Op de Bridgestones kon soms een gehele raceafstand afgelegd worden. De opvolger van het Japanse merk heeft er voor gezorgd dat dit niet langer het geval is.

Alonso vreest meer pitstops, omdat er dan meer mis kan gaan. "Meer pitstops zorgen voor meer onzekerheid en dat is in het nadeel van de grote teams. In het voetbal krijgen beide teams toch ook niet om het halfuur een penalty te nemen? Als dat wel het geval was, zou er voor FC Barcelona en Real Madrid veel minder te juichen zijn. Het scheelt in ieder geval dat iedereen in hetzelfde schuitje zit," zei de Spanjaard.

Ferrari zal daarom net als de andere renstallen hard gaan oefenen om in de pits de snelste te kunnen zijn. "Dan moet het maar zo, want het gaat komend seizoen niet lukken één pitstop minder te maken dan de concurrentie tijdens een race." Waar de Italiaanse renstal staat durft Alonso nog niet te zeggen. "Als alles volgens plan verloopt, behoren we met Ferrari tot de groep teams die om de titel strijden. Samen met Red Bull, McLaren, Mercedes en Renault. Toro Rosso kan wel eens de grote verrassing worden."