[Video] FA bestraft elleboogstoot Rooney niet

Sjors (Sj0rSz)

De Engelse voetbalbond (FA) laat de overtreding van Wayne Rooney op James McCarty, tijdens het duel tussen Manchester United en Wigan Atheltic, onbestraft. Dit heeft de bond vandaag laten weten.

Rooney gaf McCarthy tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend namelijk een elleboogstoot. De scheidsrechter van dienst, Mark Clattenburg, had het incident wel gezien, maar kende slechts een vrije trap toe. Het incident gebeurde namelijk toen de aanvaller van The Mancunians de speler van Wigan Athletic voorbij probeerde te sprinten. Daarbij plantte hij zijn elleboog in het gelaat van zijn tegenstander.

Mocht de FA Rooney wel gestraft hebben, dan zou hij onder meer de wedstrijden tegen Chelsea, Liverpool en de kwartfinale om de FA Cup gemist hebben.

De eigenaar van Wigan Athletic, Dave Whelan, is woedend over het oordeel van de FA en heeft zijn gal inmiddels in de Engelse krant The Sun gespuwd. Volgens hem zou de Britse bond bang zijn voor Manchester United en wordt Rooney om die reden niet geschorst. "Dit is een vreselijk signaal."


De elleboogstoot van Rooney