Weer conflict tussen scout en Ajax

Sjors (Sj0rSz)

De lucht is nog altijd niet geklaard bij Ajax. Eerst was het scout Hans van der Zee, die een arbitragezaak tegen de Amsterdammers aanspande. Deze is inmiddels voorbij, maar de volgende zaak heeft zich alweer aangediend. Roy Wesseling wil namelijk ook stappen ondernemen.

Wesseling kreeg eind januari te horen dat er voor hem minder werk was bij Ajax. Sindsdien zit de beste man werkloos thuis, maar is nog wel van mening dat hij recht heeft op salaris tot juli 2011. Toch zit er ergens een kink in de kabel, aangezien Tonnie Bruins Slot inmiddels op zijn plek zit.

Martin Jol is verantwoordelijk voor de komst van Wesseling. Beide heren kenden elkaar namelijk nog van de periode bij RKC Waalwijk. Aanvankelijk zou Wesseling rapporteren over tegenstanders van de Amsterdammers, maar later werd hij ook ingezet om naar Europese spelers te kijken.

Er gaan inmiddels geruchten dat het bestuur van Ajax verbolgen zou zijn om een feit, dat met de zaak Van der Zee te maken heeft. Wesseling zou namelijk schriftelijk hebben laten weten dat hij uitstekend met laatstgenoemde kon werken. Van der Zee kreeg uiteindelijk gelijk, waardoor de Amsterdammers hem weer in dienst moesten nemen.

Wesseling heeft bij Ajax overigens een contract op oproepbasis. Zijn advocaat heeft inmiddels uitgezocht dat de beste man zoveel uren heeft gemaakt, dat hij minstens tot de zomer nog recht heeft op werk. Mocht beide partijen er vandaag niet in slagen om nader tot elkaar te komen, dan krijgt Ajax opnieuw te maken met een arbitragezaak.