Nieuwe Transformers-game in meerdere versies

Redactie

De game rond de film Transformers: Dark of the Moon wordt 24 juni in verschillende versies op de markt gebracht. De Nintendo DS-versie verschijnt in tweevoud, waarbij een versie is gericht op de goedaardige Autobots en de ander op de Decepticons. Daarnaast krijgt de Wii-versie de subtitel Stealth Force Edition mee, waarmee deze lijkt te verschillen van het spel op de Xbox 360 en Playstation 3.

Stealth Force is een speelgoedserie voor kleine kinderen. Ze kunnen niet in robots transformeren. Het speelgoed bestaat uit alledaagse voertuigen die, na een druk op een knop, kunnen veranderen in een voertuig met wapens. Of de Wii-versie dan ook gericht is op een jonger publiek is niet bekendgemaakt.

Transformers: Dark of the Moon gaat over de strijd tussen de Autobots en Decepticons die een hervonden ruimteschip van hun thuisplaneet Cybertron in handen willen krijgen. In het ruimteschip ligt een Transformer. Vermoedelijk gaat het hier om Sentinel Prime, de voorganger van Autobot-leider Optimus Prime.

Shia LaBeouf en John Turturro spelen wederom een rol in de film. Megan Fox heeft haar plaats moeten afstaan aan beginnend actrice Rosie Huntington-Whiteley. Filmregisseur Michael Bay heeft aangegeven dat Transformers: Dark of the Moon de laatste uit de serie wordt.

Het einde van filmserie hoeft niet het einde van de games te betekenen. Zo zou het goed ontvangen Transformers: War for Cybertron volgend jaar een opvolger moeten krijgen. Speelgoedmaker Hasbro en game-uitgever Activision hebben vorig jaar gesprekken gevoerd over de toekomst van de Transformers-serie.