Strijd om twee steden in westen Libië

Redactie

De elitetroepen en militieleden van Moammar Gadhafi vechten met de tegenstanders van de Libische leider om de controle over twee steden in het westen van Libië, dichtbij de hoofdstad Tripoli.

Ook hebben zij een munitiedepot gebombardeerd in het oosten van het land, om te voorkomen dat de opstandelingen tegen Gadhafi's regime aan wapens kunnen komen. Dit melden getuigen. Volgens een betrouwbare anonieme bron van FOK! vanuit Benghazi hebben ze echter al de beschikking over veel wapens, die verzameld worden door de opgerichte raad die de stad tijdelijk zal besturen. De wapens worden verzameld zodat er geen ongelukken zullen gebeuren.

Gadhafi's elitetroepen zijn goed bewapend. Gadhafi's eenheden hebben de grensposten met Tunesië weten te heroveren op de oppositiekrachten. Inmiddels hebben zij ook een kordon gelegd om de dichtbij Tripoli gelegen steden Az Zawiya en Misurata, die in handen zijn van Gadhafi's tegenstanders.

De leider van de in Az Zawiya aanwezige stammen zou door Gadhafi persoonlijk zijn gebeld met de mededeling dat de aanval wordt geopend als de opstandelingen het centrum van de stad niet verlaten. Overigens heeft Gadhafi maandag in een interview met ABC aangegeven dat iedereen van hem houdt en er geen protesten of demonstraties tegen hem plaatsvinden.


Strijd om twee steden (Foto: Novum)