Dertig woningen in Nootdorp uren ontruimd

Redactie

Ongeveer dertig woningen in Nootdorp zijn maandag enkele uren ontruimd geweest nadat bewoners gezondheidsklachten kregen. De bewoners kregen last van geïrriteerde luchtwegen, ogen en slijmvliezen. Zeven mensen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar een ziekenhuis.

De woningen zijn maandagavond vrijgegeven. De oorzaak van de klachten en de aanwezigheid van koolstofdioxide die op een paar plaatsen werd gemeten zijn niet te verklaren, meldden de hulpverleningsdiensten.

De bewoners kregen rond 17.00 uur gezondheidsklachten. Ook roken ze een vreemde geur in het woongebouw. Toen de brandweer onderzoek kwam doen, werden aanvankelijk geen vreemde stoffen in de lucht gemeten. Omdat meerdere mensen klachten kregen, bleef de brandweer meten.

Na een aantal keer meten werd koolstofdioxide gemeten en werd besloten tot de evacuatie. De geëvacueerde mensen werden in een sporthal opgevangen. De aanwezigheid van koolstofdioxide kon echter niet nogmaals worden aangetoond, aldus de hulpdiensten.

Daarbij zou de aard van deze stof de gezondheidsklachten niet volledig verklaren. Daarom is nog verder gezocht naar mogelijke oorzaken. Uiteindelijk kon echter geen verklaring worden gevonden.

Tegen 21.00 uur werd de situatie veilig verklaard en werden de opgevangen bewoners in de sporthal door de hulpdiensten en de burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp bijgepraat. Daarna keerden de bewoners terug naar hun woningen.