Deense zeilboot gekaapt op Indische Oceaan

Redactie

Een Deense zeilboot met aan boord vier volwassenen en drie kinderen is door piraten gekaapt op de Indische Oceaan. Dat meldt de Deense overheid.

Volgens het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het schip donderdag een noodsignaal uitgezonden, en is het nu bevestigd dat de zeilboot door piraten gekaapt is. Het ministerie meldt verder dat er een Deens koppel, hun drie kinderen van tussen de 12 en 16 jaar en twee bemanningsleden aan boord zijn. Het is de eerste keer dat piraten in deze regio een boot gekaapt hebben met kinderen aan boord.

De Deense minister van Buitenlandse Zaken Lene Espersen zegt dat ze 'zeer bezorgd' is en betuigt haar medeleven met de mensen op de boot en hun familie. Het Deense persbureau Ritzau meldt op gezag van het ministerie dat de boot onderweg is naar Somalië.

De patrouillevloot van de Europese Unie meldt dat er eerder maandag ook een Grieks vrachtschip met 23 bemanningsleden gekaapt is door Somalische piraten. Het schip, de MV Dover, was onderweg naar Jemen toen het aangevallen werd. Er is geen contact met het schip en geen informatie over de toestand van de bemanning.