Zedenverdachte Edwin R. op vrije voeten

Redactie

Zedenverdachte Edwin R. wordt vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag besloten zijn voorlopige hechtenis donderdag onder voorwaarden te schorsen. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat R. nog steeds verdachte is.

De 39-jarige R. zit sinds half december vast in verband met de Amsterdamse ontuchtzaak. Hij wordt ervan verdacht seksuele handelingen met zichzelf te hebben verricht voor een webcam tijdens chatsessies met minderjarigen.

R. was groepsleider van 't Hofnarretje, een van de kinderdagverblijven waar Robert M. ook werkte. Mogelijk heeft hij ook ontucht gepleegd. Robert M. is hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. Hij wordt verdacht van het misbruiken van tientallen kinderen op zeker drie kinderdagverblijven. De in Letland geboren M. heeft inmiddels 83 gevallen van misbruik met kinderen bekend.

Waarom R. wordt vrijgelaten, weet de woordvoerder van de rechtbank niet. Ook over de voorwaarden waaronder hij op vrije voeten komt, kon de zegsvrouw maandagavond niets vertellen.