Ooijer kan nog een jaar verlengen bij Ajax

Stefan (sportfreak)

André Ooijer kan zijn contract bij Ajax met een jaar verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af. Dat meldt Voetbal International. Ooijer speelde de eerste seizoenshelft acht competitiewedstrijden voor Ajax en wist één keer te scoren. Het aanbod van Ajax is opmerkelijk, aangezien zijn naam eerder nog op de lijst van overbodige aankopen stond.

"Hij speelt momenteel weinig, maar we zitten in een opbouwfase en dan past hij met zijn ervaring en instelling perfect in deze groep", zegt trainer Frank de Boer. "André traint erg goed, komt elke dag met plezier naar de club. De afspraak is dat hij geen jeugdspelers in de weg staat. Daar gaat hij prima mee om. Het is een geruststellende gedachte dat we op hem kunnen rekenen als er iemand wegvalt."

Ooijer zelf wil zijn loopbaan graag in 2012 afsluiten bij de Amsterdamse club. "Er komt een moment dat je op het tweede plan terechtkomt. Dan kun je stoppen, of accepteren dat je minder vaak aan bod komt. Ik ben nog hartstikke fit en heb het idee dat ik er nog een jaar aan kan vastknopen. Ajax is mijn laatste station, ik eindig in de top. Hier ben ik ooit als Amsterdammertje in de jeugdopleiding begonnen. Geweldig toch?"

Gedurende de arbitragezaak die Ajax aanspande tegen hoofdscout Hans van der Zee werd er een spelersrapport achter gesloten deuren besproken. Dat was het rapport van Ooijer. Omdat hij nog bij Ajax speelt, kon hij beschadigd raken als de feiten uit de rapportage openbaar gemaakt zouden worden. Ooijer heeft zich daar naar eigen zeggen niet mee bezig gehouden. "Mensen die dagelijks met mij werken hebben de intentie uitgesproken om met mij door te gaan. Dat is een geweldig positief signaal. En daarmee veeg je al die rapporten van tafel", reageert hij.