Karthikeyan wil lang bij HRT blijven

Peterselieman

Narain Karthikeyan zegt van plan te zijn om nog lange tijd voor Hispania Racing te gaan rijden. De Indiër tekende deze winter een contract bij de Spaanse renstal en zal gaan beginnen aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. Eerder reed hij al een jaar voor Jordan.

"Het plan voor de lange termijn is bij HRT blijven," zei Karthikeyan tegen ESPN F1. De Indiër had ook nog wat over de financiën van de renstal te melden. "Mijn stalgenoot zal geld meebrengen. De helft van het veld voorziet hun teams van budget. Dat is dus niet ongebruikelijk. Verder heeft het team nieuwe ideeën voor de marketing. Ik voel dat ze op dat vlak ook vooruit gaan. We zullen genoeg geld hebben dit seizoen, maar meer geld is altijd welkom."

Karthikeyan is positief over de F111 die volgende week in Barcelona zal gaan debuteren. "Ik heb met engineers gesproken, de ontwerpen gezien en de cijfers bestudeerd, en de F111 is absoluut een stap in de juiste richting. Hoe sneller de nieuwe auto klaar is, hoe beter. Ik weet zeker dat iedereen daar 24 uur per dag mee bezig is."