Win tickets en het boek van The Eagle!

Martijn van Veen

FOK! mag in samenwerking met Entertainment One Benelux 5 x 2 toegangskaarten voor de film The Eagle weggeven. Maar dat is nog niet alles! Als je wint, dan krijg je ook nog eens het boek van de film erbij. In The Eagle spelen onder andere Channing Tatum (bekend van Step Up en Dear John) en Jamie Bell (bekend van King Kong).

Het epische avontuur The Eagle, geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (The Last King of Schotland), speelt zich af in 2e eeuws Groot-Brittannië dat bezet is door de Romeinen. Legerofficier Marcus Aquila (Channing Tatum) arriveert vanuit Rome om de mysterieuze verdwijning van zijn vader op te lossen. Die verdween als commandant van het Negende Legioen met al zijn mannen en hun adelaarsmascotte in de woeste Schotse heuvels. Samen met zijn Britse slaaf (Jamie Bell), trekt Marcus vijandelijk gebied in. Hij is vastbesloten om The Eagle terug te vinden en zo zijn familienaam in ere te herstellen. 

Twintig jaar eerder marcheerde het Negende Legioen van Rome onder bevel van Flavius Aquila noordwaards, voorgegaan door de onoverwinnelijke adelaarsmascotte. De 5000 man keerden nooit terug, wat een grote smet was op het Romeinse blazoen. Ook de naam van Flavius’ zoon, de jonge Marcus Aquila (Channing Tatum), is aangetast. Wanneer Marcus zwaargewond raakt bij het verdedigen van zijn Romeinse fort tegen Keltische strijders, rest hem nog maar één missie: voldoende herstellen om de Eagle terug te vinden. Vergezeld door zijn slaaf en tolk Esca (Jamie Bell) reist hij af naar de plek des onheils waar zijn vader en het Negende Legioen is verdwenen. Daar moet ook de adelaar zijn. Om buiten de veilige muren van het fort te overleven zal Esca het woord moeten voeren. Nu Marcus is overgeleverd aan de loyaliteit van zijn slaaf, komt de vriendschap tussen de twee jongemannen onder druk te staan. Zal Marcus ooit terugkeren naar Rome met The Eagle…

Om kans te maken op deze twee kaartjes en het boek, hoef je alleen een goed antwoord te geven op de volgende vraag:

Voor welke film ontving regisseur Kevin Macdonald een Oscar? 

Weet jij het goede antwoord? Kijk dan snel in het sticky topic in Film, Tv en Radio om te kijken hoe je mee kunt doen.