Button: "McLaren begint jaar met achterstand"

Peterselieman

Volgens Jenson Button kan McLaren het Formule 1-seizoen wel eens met een achterstand beginnen. De Brit vindt dat de MP4-26 veel potentie heeft, maar weet dat het enkele races kan gaan duren voordat deze ten volle benut wordt.

Reden voor de achterstand is dat McLaren de nieuwe bolide pas bij de tweede wintertest introduceerde, terwijl de concurrenten de auto al eerder gereed hadden. "De auto heeft veel potentieel. Maar als we hem niet snel genoeg kunnen ontwikkelen, hebben we de eerste paar races misschien nog een achterstand," zei Button tegen Autosprint.

De Brit weet niet hoe de andere teams er op dit moment voor staan. "Ik heb geruchten gehoord dat Red Bull zes tienden sneller is dan Ferrari, maar ook dat Ferrari in racetrim een seconde sneller is dan de rest. We moeten wachten tot de eerste race om een goed beeld te krijgen."

De laatste test in Barcelona zal wel meer duidelijk moeten maken. "Het is een belangrijke test om alles op zijn plaats te krijgen. Maar het blijft lastig om inzicht te krijgen in de hiërarchie," zei Button die dan nog veel kilometers wil maken. "Dat is essentieel bij de ontwikkeling van een nieuwe auto. Tot dusver heb ik helaas minder ronden kunnen rijden dan ik had gehoopt."