[WK] Cricketers Oranje kansloos tegen West Indies

Olga Kroeders

De Nederlandse cricketploeg heeft ook het tweede WK-duel verloren. Oranje was in Delhi al na 31,5 overs uit en scoorde daarin maar 115 runs. West Indies, dat als eerste batte, had een score van 330 runs neergezet. De eerste wedstrijd van het WK had Nederland nog verrast door Engeland bijna te verslaan.

De bowlers van West Indies lieten vanaf het eerste moment zien dat ze geen genade hadden met Nederland. Wesley Barresi werd uitgevangen toen er pas twee runs op het bord stonden, die ook nog eens allebei door Alexei Kervezee waren gescoord.

Daarna scoorden Kervezee en Tom Cooper aardig, maar nadat de eerste uit ging, ging de onttakeling van Nederland rap. Binnen vier overs konden ook Ryan ten Doeschate, Bas Zuiderent en Tom de Grooth de kleedkamer opzoeken zodat Nederland na ruim tien overs vijf man uit had en pas 36 runs gescoord had.

Tom Cooper en Mudassar Bukhari verdedigden vervolgens de Nederlandse eer. Cooper kwam tot 55 not out, Mudassar werd na 24 runs verschalkt door een harde worp van Kemar Roach. Pieter Seelaar, Bernard Loots en Berend Westdijk gingen in drie achtereenvolgende worpen van Roach uit. Voor de bowler van West Indies was de hattrick de kroon op zijn innings. Hij pakte in totaal zes wickets.

In de innings van West Indies kreeg Nederland maar weinig grip op batsmen van de tegenpartij. Chris Gayle en Kieron Pollard haalden met respectievelijk tachtig en zestig runs de hoogste scores. De Nederlandse bowler Pieter Seelaar pakte in tien overs drie wickets. Daarbij gaf hij slechts 45 runs weg.

Donderdag speelt Nederland opnieuw. Dan is Zuid-Afrika de tegenstander.