Rooney ontkomt aan schorsing

Jeffrey

Niet alleen in de Eredivisie, maar ook in de Premier League wapperden de handjes dit weekend gretig. Voor Wayne Rooney echter zonder gevolgen.

De bonkige aanvaller deelde in het duel met Wigan Athletic een elleboogstoot uit aan Wigan-speler James McCarthy. Op televisiebeelden was het incident duidelijk zichtbaar, maar omdat dienstdoende scheidsrechter Clattenburg geen belastende verklaring indiende kan de FA geen actie ondernemen, aldus diverse Britse media.

Clattenburg gaf opvallend genoeg wel een vrije trap aan Wigan, wat er op wijst dat het incident hem niet is ontgaan. Na de wedstrijd oordeelde de leidsman dat hij correct heeft gehandeld. Hierdoor kan Rooney dinsdagavond gewoon spelen in de topper tegen Chelsea.

Wigan-coach Roberto Martinez snapte weinig van de actie van de scheidsrechter. "In principe zag de scheidsrechter het goed, aangezien hij een vrije trap aan ons toekende. Maar als je dat doet hoort daar ook een rode kaart bij" aldus de manager, die zijn ploeg met 0-4 zag verliezen van de koploper in de Premier League.


De elleboog van Rooney