[Upd] Douglas zes duels geschorst

Sjors (Sj0rSz)

De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft Douglas een schikkingsvoorstel voor zes wedstrijden schorsing gedaan. De verdediger van FC Twente heeft tot vanmiddag 14:00 uur de tijd om te reageren.

Douglas werd gisteren, tijdens het duel tegen AZ (2-1), met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij een slaande beweging richting Pontus Wernbloom maakte. Toen de speler van FC Twente de rode kaart zag, ging hij door het lint en leek arbiter Bossen aan te vliegen.

Sander Boschker, die bij FC Twente op de bank zat, moest er onder meer aan te pas komen om Douglas naar de kleedkamer te dirigeren. Mocht de Braziliaan niet akkoord gaan, dan volgt er vanavond nog een zitting in Zeist.

FC Twente heeft Douglas overigens ook al bestraft door hem voor de duur van vijf wedstrijden te schorsen. Daarnaast zal de verdediger ook nog een nader te bepalen sociaal-maatschappelijke activiteit moeten vervullen. "Bij voetbalwedstrijden horen emoties, het is echter volstrekt onacceptabel voor een club als FC Twente dat ons dit is overkomen," aldus voorzitter Joop Munsterman op de officiële website van de Tukkers.

Update 12:45 uur

FC Twente heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB van zes duels schorsing geaccepteerd. Dit heeft de club bekendgemaakt.


De beelden van het incident rondom Douglas