Playmates breken met Playboy NL

Stefan

De Nederlandse dames die de afgelopen jaren door lezers werden uitgeroepen tot Playmate van het jaar breken voorlopig met Playboy Nederland. Dat laten de Playmates weten in een officiële verklaring.

Reden volgens dames, onder anderen Sapph-model Dorien Rose, FOK!tv presentatrice Mai-Lan Leenders en Chantal - Suit Supply - Hanse, is dat Playboy Nederland de afspraken met de Playmates niet nakomt. Zo wordt er van alles beloofd aan de dames, zoals een carrière in het aanmeldingsformulier. De carrières die de dames hebben opgebouwd hebben zij geheel op eigen kracht bereikt, Playboy Nederland hier speelde geen of nauwelijks een rol in. Verder zijn er ook geen Playboyfeesten meer waar de Playmates zich kunnen manifesteren. Het laatste feest dateert van 2009, aldus het management.

Volgens de verklaring is het niet de redactie maar de zakelijke personen van Playboy Nederland die zorgen voor de onvrede. "Zij blijven vasthouden aan een manier van werken die wij als amateuristisch en onkundig beschouwen. Wij betreuren het dan ook dat een mooie titel als Playboy op dergelijke wijze handelt en zijn daarom tot de spijtige beslissing gekomen om vooralsnog niet meer mee te werken."

Jan Heemskerk, hoofdredacteur van Playboy Nederland, vertelt aan FOK! dat hij de situatie erg vervelend vindt. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er onvrede is tussen de Playmates en het magazine. De titel Playmate van het Jaar kan helpen bij een carrière in de spotlights, maar we kunnen dat natuurlijk niet beloven. Wij zijn ook geen management of impressario maar een magzine. Uiteraard gunnen wij ze het wel."

"Ook zou ik het liefst elke maand een Playboyfeest geven waar ik alle Playmates van de wereld uitnodig, helaas is dat niet mogelijk", vervolgt Heemskerk. "Maar al met al is er nu een situatie ontstaan die niet prettig is voor alle partijen. Ik kan mij best voorstellen dat ze boos zijn, maar daar moeten we vervolgens wel over gaan praten. Wij gaan de Playmates dan ook uitnodigen voor een gesprek om te vragen wat voor oplossing wij kunnen bieden. Wij van Playboy zijn in ieder geval niet boos!"


Playmates in staking (foto: Mirjam Ravensbergen)