Braamhaar zag vuistslag Vertonghen niet

Olga Kroeders

Eric Braamhaar vindt dat hij Ola Toivonen gisteren een rode kaart had moeten geven voor een elleboogstoot. Hij zag echter niet dat slachtoffer Jan Vertonghen eerder ook in de fout ging.

De Belgische verdediger van Ajax deelde een vuistslag uit in het kruis van PSV'er Marcelo. Het duo kon niet van elkaar afblijven bij een vrije trap van de Amsterdamse bezoekers. "Ik had even naar de situatie toe kunnen lopen en kunnen vertellen dat ze van elkaar af moesten blijven", reageerde arbiter Braamhaar in De Telegraaf.

"Ik heb het niet waargenomen, maar er gebeurt natuurlijk van alles in het strafschopgebied. Het was wel iets meer dan wat duw- en trekwerk." De latere elleboogstoot van Toivonen zag de scheidsrechter eveneens over het hoofd, al gaf hij op basis van videobeelden toe dat hij de rode kaart had moeten geven.

Na afloop liet Toivonen merken dat hij bang is geschorst te worden. Vorige week kreeg de spits al een waarschuwing van trainer Fred Rutten na onsportief gedrag in het duel met NAC Breda. De aanklager betaald voetbal stelt waarschijnlijk een onderzoek in.