"Dortmund maakte de doelpunten op het juiste moment"

Jeffrey

Trainer Louis van Gaal kreeg vanavond de deksel op de neus. Bayern München verloor in eigen huis van koploper Borussia Dortmund (1-3) en kan de hcompetitie nu uit het hoofd zetten.

Van Gaal was vooraf nog positief gestemd over het treffen met de koploper. Bovendien had Dortmund al decennialang niet meer gewonnen in München. Zaterdagavond werd die reeks echter doorbroken. De bezoekers gingen met een 1-3 zege weer op huis aan.

Van Gaal legt de schuld van het verlies bij individuele fouten. "Dortmund heeft op de juiste momenten de doelpunten gemaakt", sprak de trainer na afloop tegenover Bild. "Wij domineerden in de tweede helft het spel, maar niet op de cruciale momenten."

"De eerste tegendoelpunten waren individuele fouten van ons", vervolgt de Nederlander, die ook toe moest geven dat de overwinning van Dortmund ook deels de verdienste van Dortmund zelf was. "Dortmund heeft ons ook gedwongen", besloot Van Gaal, die nu op een vierde plaats staat met zestien punten achterstand op de koploper.