Stenman denkt na over mogelijk vertrek

Jeffrey

FC Groningen draait een sterk seizoen. Fredrik Stenman denkt dat de goede prestaties gevolgen hebben voor de spelersgroep.

Stenman heeft bij Groningen een aflopend contract, maar hij weet nog niet of hij gaat bijtekenen. "Ik voel me hier heel erg thuis. We zijn de club en de stad heel erg dankbaar. Dit is ons tweede thuis geworden. Maar vier jaar bij één club is lang, laat staan zes of zeven", zei de Zweed.

"Maar om het hoogste te willen bereiken, moet je soms in het diepe durven te springen", aldus de verdediger tegen Voetbal International. "Zoals het momenteel gaat, spelen we onszelf in de kijker. Het lijkt erop dat Andreas Granqvist en Tim Matavz na de zomer zijn vertrokken en ik verwacht dat het voor meer jongens geldt. Dat heeft niets met egoïsme te maken, maar puur met het verkennen van eigen grenzen."

"Ik ben eerlijk: hoe langer het duurt of ik wel of niet bijteken, hoe groter de andere opties worden. Het gaat om het totaalpakket. Geld, ambities, maar ook de cultuur van het land en van de stad zijn belangrijk. We kiezen de optie die het beste leven biedt. Een vriend van me speelde voor TSG Hoffenheim, natuurlijk een prachtige club. Maar buiten het voetbal is daar niets te beleven, dat trekt me dus niet."