Janssen: "We kijken niet naar PSV - Ajax"

Jeffrey

FC Twente gaat een belangrijk weekend in. Slechts drie dagen na de zware Europese wedstrijd tegen Rubin Kazan gaat het op bezoek bij AZ.

In de return van de zestiende finales in de Europa League voorkwam Twente uitschakeling tegen Rubin Kazan. De Russen kwamen in Enschede op een 0-2 voorsprong, maar Twente toonde veerkracht: 2-2. Michel Preud'homme was blij met plaatsing voor de volgende ronde, maar sluit zijn ogen niet voor wat er misging.

"De laatste weken krijgen we te vaak en te snel een goal tegen", moppert Preud'homme in De Telegraaf. "Daar gaan we met de spelers over praten. We zijn niet alert genoeg. De afspraken worden niet nagekomen. Het baart me zorgen."

Twente kan als PSV puntenverlies lijdt tegen Ajax weer koploper worden van de Eredivisie. Daarvoor moet het zelf wel afrekenen met AZ, al jaren een meer dan lastige tegenstander voor de Tukkers. De landskampioen wacht tegen geen enkele andere club langer op een uitzege. De laatste dateert zelfs van 2002. "We kijken niet naar PSV-Ajax. Eerst moeten we zelf maar eens zien te winnen van AZ. Dat zal niet gemakkelijk worden", stelt Theo Janssen.