Onderzoek naar meer slachtoffers jeugdtrainer

Redactie

Het Openbaar Ministerie in Haarlem onderzoekt of een jeugdtrainer van een Nijmeegse voetbalclub nog tien jongens van buiten de club heeft verleid zich uit te kleden voor een webcam. Dat meldt een woordvoerder van het OM vrijdag.

De man werd eind vorig jaar opgepakt voor betrokkenheid bij een zedenzaak. De 19-jarige trainer van de Nijmeegse voetbalclub SV Hatert wordt ervan verdacht een speler van zijn voetbalteam zo ver te hebben gekregen zich uit te kleden voor een webcam en seksuele handelingen met zichzelf te plegen. De jeugdtrainer deed zich hierbij voor als een minderjarig meisje op internet.

Het OM beschuldigt de Nijmegenaar van verleiding en het bezit van kinderporno, aangezien hij in ieder geval een deel van de handelingen van de speler heeft opgeslagen op zijn computer. Bij drie andere spelers bleef het bij een poging tot verleiding. In alle gevallen ging de 19-jarige man op dezelfde manier te werk.

Vrijdag werd de zaak tegen de 19-jarige trainer van de Nijmeegse voetbalclub SV Hatert tijdens een zogenoemde pro-formazitting behandeld. Bij zo'n zitting wordt een zaak niet inhoudelijk behandeld, maar kunnen door het OM of de verdediging bijvoorbeeld verzoeken om getuigen te horen worden ingediend.

Volgens de woordvoerder van het OM moet er nog veel worden uitgezocht. Behalve of de man de tien jongens van buiten de voetbalclub ook heeft verleid moet onder meer ook nog zijn computer verder worden uitgespit.