Eindhovenaar moet weg uit doorzeefde woning

Redactie

Een inwoner van Eindhoven moet van de gemeente snel weg uit zijn woning. Dat meldt burgemeester Rob van Gijzel vrijdag in een brief aan de Eindhovense gemeenteraad. Zijn huis werd in november met een automatisch wapen beschoten.

De schietpartij zorgde voor grote onrust in de woonbuurt. De woning en de huizen ernaast werden geraakt door honderden kogels. Het ging om een gerichte aanslag op de bewoner, die overigens niet gewond raakte.

De buurt was opgelucht toen de twee bewoners van het beschoten huis in december verklaarden niet terug te willen keren naar hun huis. Inmiddels is de man op wie de aanslag was gericht toch teruggekeerd.

De politie heeft vervolgens een risicoanalyse gemaakt. Daarin staat dat de kans op herhaling groot is. De gemeente heeft de man daarom verboden om in zijn woning aan de Boutenslaan of de directe omgeving daarvan te verblijven. Het verbod is 16 februari ingegaan en geldt voor drie maanden. In die periode moet de man een andere woning vinden.

De gemeente wilde het verbod stilhouden, maar de bewoner, volgens lokale media een drugscrimineel, heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente. Daarom is de burgemeester nu met de maatregel naar buiten gekomen.