[Upd] Libië: Gadhafi verschijnt in Tripoli

Steven (raistlin6)

Moammar Gadhafi is vrijdag iets voor 18.00 uur Nederlandse tijd verschenen op het Groene Plein in het centrum van Tripoli. Het plein was gevuld met naar schatting van de FOK!-redactie enkele duizenden juichende mensen die foto's van de Libische leider omhooghielden.

De speech valt samen met het moment waarop voor het eerst internationale journalisten in Tripoli zijn uitgenodigd om verslag van de situatie te doen. Eerder vrijdag waren er veel berichten over gevechten en doden in de hoofdstad.

In zijn korte speech gaf Gadhafi een toespraak waarmee hij het publiek opzweepte. Hij sprak over de kracht van het Libische volk en hoe Libië alles en iedereen aan zou kunnen. Hij deelde handkusjes uit aan zijn fans en riep op om te dansen en zingen.

Het kan natuurlijk zijn dat alles georkestreerd is, maar zoals een presentator van Al Jazeera zei, de steun en het enthousiasme lijkt oprecht te zijn.

Update 18.53 uur
Gadhafi heeft in zijn korte speech op het plein aangekondigd de wapendepots te openen voor zijn volgelingen om de opstandelingen te kunnen bestrijden.

gadhafi
Screenshots van Al Jazeera: onderste foto: Ghadafi na een handkusje (Source Photo: Al Jazeera)