Geen plannen om Catherine in het Westen uit te geven

Pheno

Het horrorspel Catherine komt voorlopig niet uit in het Westen, dat heeft Atlus vandaag aangegeven. De uitgever betuigt spijt, maar daar kopen we natuurlijk niets voor. Nou ja, de import misschien. Het spel doet het uitermate goed in Japan, waar het de eerste week op nummer één in de verkooplijst is binnengekomen.

De PlayStation 3-versie van het spel is in Japan bijna 142.000 keer over de toonbank gegaan, terwijl de Xbox 360-versie zo'n 22.000 exemplaren heeft verkocht. Daarmee verslaat het ook het langverwachte Marvel vs Capcom 3.

In Catherine kruip je in de huid van Vincent, een jongeman die verloofd is met Katherine. In zijn wijk worden dode jongemannen gevonden in hun bed zonder enig bewijs van moord. Vincent heeft ondertussen wel wat anders aan zijn hoofd, hij komt de wulpse Catherine tegen die hem wel ziet zitten. Maar tijdens de nachten krijgt hij nachtmerries, waarin hij de uitgang moet vinden. In deze nachtmerries speelt het eigenlijke spel zich ook af. Je zult moeten klimmen en puzzels moeten oplossen voordat de toren, waar je naar boven klimt, verdwijnt. Overdag zal het verhaal verder verteld worden door middel van filmpjes.

Deze scènes zijn ook de reden dat Catherine niet 'even' vertaald wordt: het spel heeft vrij veel filmpjes, die nu natuurlijk in het Japans zijn. De reden dat er toch getwijfeld wordt over de uitspraak van Atlus is het feit dat er ook een Xbox 360-versie is. Atlus heeft een reputatie om PlayStation 3-exclusieve titels te maken. De PlayStation 3 is ook populairder in Japan, dus waarom zou je een Xbox 360-versie ontwikkelen voor de japanse markt alleen? De geïnteresseerden van deze erotische thriller hopen nog steeds op een aankondiging later dit jaar, zodat ze ook kunnen ondervinden hoe lastig het spel is.

Catherine