Negen jaar cel en tbs voor serieverkrachter

Redactie

De 35-jarige Marty K. is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging. K. heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan verkrachting, aanranding, een poging tot doodslag en mishandeling in Cuijk en wijde omgeving. Het OM had twaalf jaar cel en tbs geëist.

De verkrachtingen vonden plaats tussen november 2007 en januari 2010. De rechtbank acht er vier bewezen. K. ging bepaald niet zachtzinnig te werk. Jonge vrouwen werden ruw van hun fiets gesleurd en verkracht. Ook heeft hij twee vrouwen met een auto aangereden en vervolgens mishandeld.

De rechtbank rekent het de veroordeelde zwaar aan dat hij zijn eigen bevrediging voorop heeft gesteld. K. nam bewust het risico dat zijn slachtoffers het niet zouden overleven.

Volgens het Pieter Baan Centrum is de veroordeelde verminderd toerekeningsvatbaar. Hij heeft volgens de experts een psychiatrische stoornis en een gebrekkige ontwikkeling. De kans op herhaling wordt hoog geacht.

De straf viel lager uit dan de eis doordat K. niet aan alle aanklachten schuldig werd bevonden. Aan zes slachtoffers moet de veroordeelde bijna 6000 euro schadevergoeding betalen.