Maleisië wil nachtrace organiseren

Peterselieman

De Grand Prix van Maleisië moet nog voordat het contract in 2015 afloopt tot een nachtrace worden gemaakt, zo meldt Razlan Razali, circuitbaas van het nabij Kuala Lumpur gelegen circuit waar de race gehouden wordt. Hij meldt tegen AFP dat hij zo hoopt dat de race weer meer aanzien gaat krijgen.

De race in Maleisië was populair bij het publiek, maar nu in Singapore een nachtrace gehouden wordt is de belangstelling afgenomen. De hoge temeraturen tijdens de race in Sepang dragen hier ook aan bij. "We moeten ten minste één nachtrace organiseren voordat onze huidige overeenkomst in 2015 afloopt. Hopelijk kan dat ervoor zorgen dat er weer wat meer publiek naar de race komt," zei Razali.

Volgens hem moeten ook de faciliteiten een opknapbeurt gaan krijgen. "Het circuit is in recordtijd gebouwd, maar de kantjes zijn er destijds een beetje van afgelopen en de faciliteiten zijn ook niet goed onderhouden," zei de circuitbaas die om de broodnodige werkzaamheden uit te voeren nog geen geld van de Maleisische overheid heeft gekregen.