Meisje van 16 krijgt kind met leraar

Djeez

Een middelbare school in Luik heeft een 39-jarige leraar voor een half jaar geschorst. De beste man heeft seks gehad met een 16-jarige leerlinge waarna zij al snel zwanger raakte. Abortus is moord, zo dacht het stel, en besloot de kleine te houden.

Vader Daniël is hartstikke trots dat hij een jong meisje heeft geschaakt en weigerde de relatie voor de buitenwereld te verbergen. Samen voeden zij hun liefdesbaby op in een dorp nabij de Belgische stad en al snel werd de bijzondere relatie door de omgeving geaccepteerd.

Zijn werkgever is minder blij met de situatie en besloot de leraar onlangs een half jaar naar huis te sturen, met de helft van zijn salaris. "Iemand met een pedagogische gezagsfunctie moet onpartijdigheid en onafhankelijkheid hoog in het vaandel dragen. Dat is in deze uitzonderlijke situatie niet langer het geval", zo oordeelde de school.

Daniël laat het er echter niet bij zitten en vecht de schorsing aan bij de Franse Gemeenschap, een Waals rechtsorgaan. Hij eist eerherstel en annulering van de schorsing. De leraar kan overigens niet strafrechtelijk worden vervolgd. Seks met een meisje van zestien is, ondanks dat het hier een leraar en een leerling betreft, gewoon legaal.