Williams: "We zouden Bahrein geboycot hebben"

Peterselieman

Williams-baas Adam Parr zegt dat zijn team geweigerd zou hebben om deel te nemen aan de Grand Prix van Bahrein. De onlusten in het land zorgden er voor dat de race eerder deze week afgelast werd, waardoor het besluit van Williams en ook enkele andere teams achterhaald werd.

"De kroonprins heeft het juiste besluit genomen, maar als er om wat voor reden dan ook een ander besluit was genomen dan denk ik niet dat we afgereisd waren. Het was voor iedereen duidelijk dat onze komst de situatie er alleen maar slechter op zou maken, omdat onze race aangerepen zou worden om te gaan demonstreren. Er zou allerlei media met ons meereizen en daarom zou de oproer alleen maar toenemen," zei Parr tegen Autosport.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de organisatie van de Grand Prix van Bahrein hebben aangegeven de race zo snel mogelijk terug te willen laten keren op de kalender. Volgens Parr zal de situatie in het land en het politieke klimaat in de Golfregio gaan bepalen of de wedstrijd nog dit jaar terugkeert op de kalender. Maar hij is ook scpetisch, omdat het lastig is om een goed slot op de kalender te vinden met alle races die nog komen dit seizoen.