Gas Powered Games gaat verder met Ages of Empire

Pheno

Gas Powered Games, ontwikkelaar van de originele Dungeon Siege en Supreme Commander, heeft de ontwikkeling van de free-to-play Age of Empires Online overgenomen. Volgens Microsoft gaat deze wijziging het spel geen vertraging opleveren en zal het nog dit jaar uitkomen op de pc.

Microsoft zegt dat het duidelijk werd tijdens de ontwikkeling van de game dat het team van Gas Powered Games graag mee wilde helpen om dit een succes te maken, ook voor lange termijn. Deze wissel was volgens de uitgever al enige tijd gepland. Robot Entertainment is hierdoor buitenspel gezet. Zij gaan nu werken aan een andere titel. Volgens hen was deze wissel ook altijd al het plan geweest.

Het spel speelt zich af in de oudheid, net zoals het eerste deel van de serie Age of Empires. De speler begint met een klein dorpje en een paar werkers. Het is de bedoeling dat de speler grondstoffen verzamelt, om zo het dorpje uit te bouwen, legers te maken en vijandelijke spelers te verslaan. Wat het meeste opvalt aan het spel is de nieuwe grafische stijl, en de hoofdstad van de online spelers die 24 uur per dag actief blijft, ook als de speler uitlogt. Tot nu toe zijn alleen de Grieken en Egyptenaren als een speelbaar volk aangekondigd, maar de uiteindelijke versie van het spel zal meer volkeren bevatten.

Wanneer Age of Empires Online precies uitkomt is nog niet bekend. Je kunt je nog inschrijven voor de bèta.

Age of Empires Online