De Boer: "Het was een fijne avond"

Olga Kroeders

Trainer Frank de Boer toonde zich na afloop van de tweede gewonnen wedstrijd van Anderlecht een tevreden man. Ajax was ook in de return van het Europa League-duel te sterk voor de Belgische club. Miralem Sulejmani maakte binnen de eerste twintig minuten van de wedstrijd twee goals, waardoor Ajax de thuiswedstrijd met 2-0 won. Het vorige duel hadden de Amsterdammers met 3-0 gewonnen.

"Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken", zei De Boer na afloop op de persconferentie. "Mickey (Sulejmani, red.) maakt in zeventien minuten twee fantastische doelpunten en we zijn daarna helemaal niet meer in de problemen gekomen. We zijn druk blijven zetten en hebben heel weinig kansen weg gegeven. Deze wedstrijd verliep precies zoals we wilden. Dat geeft een heel lekker gevoel. Ik ben echt heel tevreden."

Eyong Enoh en Maarten Stekelenburg moesten tijdens de wedstrijd gewisseld worden wegens blessures. De Boer verwacht dat zij zondag gewoon fit genoeg zijn voor de uitwedstrijd bij PSV. "Ik vond Lindgren trouwens goed invallen. Hij was steeds aanspeelbaar en dankzij hem konden we op het middenveld goed combineren. Het was een fijne avond", concludeert hij.