[EL] Uitslag FC Twente - Rubin Kazan

Sjors (Sj0rSz)

FC Twente heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. In eigen huis speelde de formatie van trainer Michel Preud'homme gelijk tegen Rubin Kazan (2-2). Door de 2-0 zege in Rusland plaatsten de Tukkers zich vervolgens voor de volgende ronde.

FC Twente begon goed aan het duel en kreeg al snel een aantal corners. Deze leverden uiteindelijk een paar kansen voor onder meer Roberto Rosales en Luuk de Jong op. Rubin Kazan slaagde er maar niet in om gevaarlijk te worden, ondanks het feit dat zij wel een paar keer in het doelgebied van Nikolay Mihaylov kwamen. Na 22 minuten kantelde de wedstrijd volledig, aangezien Cristian Ansaldi de openingstreffer voor de Russen maakte. De Tukkers waren nog niet van de schrik bekomen of het tweede doelpunt was ook een feit. Deze keer was Christian Noboa trefzeker.

Na de twee doelpunten zakte het niveau van FC Twente ver weg, waardoor Rubin Kazan steeds beter in de wedstrijd kwam. Bryan Ruiz was nog wel dichtbij een doelpunt, maar kopte op de lat. Aan de andere zijde was het een poging van Petr Bystrov, die de touwen niet raakte. Ook in het vervolg bleven de bezoekers de bovenliggende partij, aangezien de Tukkers geen grip kregen op de snelle spelers van de Russische formatie. In de slotfase van de eerste helft kreeg Denny Landzaat nog wel een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar Vitaliy Kaleshin kreeg zijn voet er nog tussen.

Uiteindelijk ging FC Twente alsnog met een doelpunt de rust in. Theo Janssen maakte een fabelachtig doelpunt, waardoor FC Twente weer met één been in de volgende ronde van de Europa League stond. In de tweede helft trokken de Tukkers de ingezette lijn uiteindelijk door. Na twee minuten kon doelman Sergey Ryzhikov voor de tweede maal vissen, nadat Douglas succesvol uithaalde.

In het vervolg liet FC Twente zich weer wat terugzakken op de eigen helft. Hierdoor kon Rubin Kazan weer wat meer opkomen, wat uiteindelijk in een kans voor onder meer Ansaldi resulteerde. Kort daarna ontstond er een opstootje rondom Wout Brama. Na een overtreding pakte de verdediger de bal op en kreeg vervolgens een beuk van doelman Ryzhikov. Beide heren kregen overigens een gele kaart voorgehouden. De Tukkers leken het, mede dankzij de royale voorsprong, wel best te vinden. Hierdoor kabbelde de wedstrijd rustig voort en kregen beide ploegen voortdurend kleine mogelijkheden.

Ook in de slotfase slaagde beide ploegen er niet meer in om te scoren, waardoor FC Twente zeker was van de achtste finales in de Europa League. Vorig seizoen was de tweede ronde nog het eindstation voor de ploeg uit Enschede. Destijds was Werder Bremen over twee duels de betere ploeg.


FC Twente

2 - 2
(2 - 0)

Rubin Kazan

45+1' Janssen
47' Douglas
   22' Ansaldi
 24' Noboa
 
 Gele kaart: Brama, Michaylov (FC Twente), Navas, Noboa, Karadeniz, Ryzhikov, Lebedenko (Rubin Kazan)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Borski (Pol)
 
Opstelling:   Opstelling:
Michaylov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Onyewu
Landzaat
Brama
Janssen
Ruiz (Bajrami/73)
De Jong (Buysse/90+3)
Chadli (Janko/86)
  Ryzhikov
Kaleshin
Bocchetti
Navas
Ansaldi (Kuzmin/80)
Bystrov (Natcho/69)
Noboa
Ryazantsev
Gökdeniz (Kasaev/75)
Dyadoen
Lebedenko