Dexter-fan steekt haar vader dood

Djeez

Een Zweedse vrouw wordt aangeklaagd wegens moord op haar vader. De gruwelijke moord kan worden toegeschreven aan haar voorliefde voor de tv-serie 'Dexter'. Deze serie gaat over een seriemoordenaar die allemaal slechteriken om zeep helpt.

De 21-jarige vrouw en haar 49-jarige vader waren vorig jaar herfst gesignaleerd in een hotel in Stockholm. Volgens de recherche eindigde het uitje toen de jonge vrouw een dolk in het hart van haar vader stak. Vervolgens sneed zij zijn keel door, maar 'hij wilde het zelf', beweerde de dochter tijdens een verhoor.

Volgens de vrouw kwam zij tijdens een paar borrels met haar vader overeen dat zij hem moest vermoorden. Via internet verzamelde zij methodes om bewijsmateriaal weg te werken en leerde zij de werking van het menselijke hart kennen. In haar dagboek schreef ze over haar verlangens om iemand anders te doden.

Tijdens een van de verhoren gaf de vrouw toe slechts een zwak te hebben voor seriemoordenaars. Daarnaast bekende ze een fervent kijker te zijn van 'Dexter'. De Zweedse wordt nu moord ten laste gelegd. Volgens de officier van justitie ontbreekt echter het motief.