Utrecht krijgt geen last van faillissement stadioneigenaar

Olga Kroeders

Het faillissement van de Midreth Groep, eigenaar van stadion Galgenwaard, heeft geen gevolgen voor FC Utrecht. Dat meldde Voetbal International gisteren.

De Domstedelingen huren het stadion en trainingscomplex Zoudenbalch voor ruim een miljoen euro per jaar van Memid Investments, een dochteronderneming van Midreth, dat ter ziele gaat. Grootaandeelhouder en uithangbord Frans van Seumeren legt de ingewikkelde constructie uit.

"Memid is de investeringsmaatschappij van Midreth. De enige die failliet is, is Midreth. Memid is onze contractpartner, wij betalen aan hen de huurpenningen. Wat de toekomst van het stadion betreft: als Memid blijft bestaan, dan blijven wij gewoon huurder", aldus Van Seumeren.

"Wel denk ik na over een overname van het stadion. Als Memid ook zou omvallen, ontstaat er een andere situatie. Dan wordt het makkelijker Galgenwaard te kunnen kopen. Ik zou zelf graag zien dat wij het stadion in eigen beheer krijgen, dat heeft als voordeel dat we alles in eigen huis hebben en dus meer inkomsten zullen krijgen."