[EL] Uitslag PSV - Lille OSC

Olga Kroeders

PSV heeft zich ten koste van Lille OSC voor de volgende ronde van de Europa League geplaatst. Na de 2-2 vorige week in Frankrijk won PSV vanavond thuis met 3-1.

PSV had in de tiende minuut een grote kans op de 1-0. Voor een leeg doel schoot Marcus Berg echter op de paal. Ook in het vervolg bleven de Eindhovenaren de betere ploeg. Het kreeg een aantal kansen maar faalde in de afwerking. Het was echter Lille dat op voorsprong kwam. Doelman Mouko trapte in de 22e minuut uit, De Melo kopte door en Frau kon oog in oog met Isaksson afronden.

In de 33e minuut had PSV een kans op de gelijkmaker, maar het harde schot van Dzsudzsák werd geblokt. In de 40e minuut was er weer een poging van Dzsudzsák, maar doelman Mouko kan de bal in tweede instantie pakken. Vlak voor rust kreeg PSV via Toivonen wederom een kans maar weer was doelman Mouko voor de Fransen de reddende engel. De tussenstand bleef hierdoor 0-1.

PSV begon ongewijzigd aan de tweede helft. De Eindhovenaren begonnen gelijk weer druk te zetten op het doel van de Fransen. Lille bleef nu echter niet afwachten en kreeg wat kleine kansjes. Via een vrije trap van Bouma kreeg Dzsudzsák de bal op zijn hoofd maar zijn kopbal verdween niet in het doel. Even daarna kregen de Einhovenaren een vrije trap buiten het strafschopgebied en Dzsudzsák schoot de bal nu wel in het doel. In de 61e minuut moest Frau na een tweede gele kaart van het veld en even later werd de coach van Lille door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd.

In de 66e minuut bracht Lens PSV op 2-1. Vanaf de rechterkant werkte hij de bal in een leeg doel. In de 73e minuut besliste PSV de wedstrijd. Uit een hoekschop kopte Marcelo de bal in het doel. PSV bleef ook daarna de betere ploeg en speelde de wedstrijd rustig uit. Lille kreeg nog wel wat kansjes maar echt gevaarlijk werden de Fransen niet meer.

PSV

3 - 1

Lille OSC

 55' Dzsudzsák
 67' Lens
 73' Marcelo
   22' Frau
 
 Gele kaart: Dzsudzsák, Berg, (PSV),
 Rode kaart: Frau (62/2xg) (Lille OSC)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Gonzalez (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Engelaar (Wuytens/81)
Lens
Berg
Dzsudzsák (Bakkal/87)
  Mouko
Vandam
Rozehnal
Rami (Chedjou/77)
Emerson
Dumont
Mavuba (Hazard/65)
Gueye
Frau
De Melo (Sow/70)
Obraniak