Sánchez: "Gesink in de Tour helpen"

Peterselieman

Luis León Sánchez weet zeker dat hij bij de Rabobank-wielerploeg een betere renner zal gaan worden. De 27-jarige Spanjaard verruilde deze winter Caisse d’Epargne voor de Nederlandse formatie en zal dit seizoen soms voor zijn kansen mogen gaan en in andere koersen een dienende rol moeten vervullen.

"Alles wordt heel serieus genomen, ik kan bij deze ploeg groeien," zei Sánchez tegen NUsport. Hij hoopt de kans te krijgen om in het hooggebergte beter te worden. "Daar verlies ik nog steeds te veel tijd. Dat moet beter, want ooit wil ik meestrijden om een toppositie in één van de drie grote ronden."

"Ik krijg mijn kansen echt wel. In de Tour en de Vuelta zal ik Robert Gesink moeten helpen. Daar heb ik totaal geen probleem mee, hij is een betere klimmer dan ik, ik zal hem honderd procent steunen."

De Spanjaard vindt het niveau bij de Rabo-ploeg erg hoog. "Het is een ploeg met veel ambitie. In elke koers waar aan deelgenomen wordt, kan Rabobank goede renners opstellen. Dat vergroot in verschillende wedstrijden ook mijn kansen."